Partners

Omdat wij welzijn hoog in het vaandel hebben staan willen wij de beste zorg voor onze pension- en manegepaarden. Vertrouwen in een specialist is een belangrijk aspect bij de juiste keuze voor jouw paard. Hieronder vind je onze meest voorkomende specialisten op verschillende vlakken. Van directe zorg, tot een mooie foto van de fotograaf of onderhoud aan jouw harnachement.

Klik op de onderstaande button om naar de website van de desbetreffende specialist te gaan.

 

Bij dierenkliniek van der Sar kunnen we terecht voor de alledaagse diergeneeskundige problemen. De zogenoemde eerstelijns diergeneeskunde. Sonja en haar collega’s komen aan huis en verzorgen zo door het jaar heen een hoop alledaagse zorg voor onze paarden, dit varieert van kreupelheden tot bloedonderzoek, en van bultjes tot buikpijn.

Dierenkliniek Visdonk vaccineert 2 keer per jaar onze paarden. De paarden worden gevaccineerd met een Influenza-Tetanus cocktail en een Rhino enting. Tevens komen wij voor de tweedelijns diergeneeskunde bij Visdonk in Roosendaal. Hieronder vallen bijvoorbeeld ernstigere kreupelheden, kleine ingrepen of specialisten aangesloten bij de Dierenkliniek zoals Ellen Kral acupuncturist en de hoefsmeden Van Nassau.

Pepijn Bakker is onze huissmid, hij heeft zijn hoefsmederij op het terrein van het HCHW. Iedere 8 tot 10 weken moet een paard naar de hoefsmid om zijn voeten goed te houden. Dit kan alleen om te bekappen zijn maar en zijn ook een hoop paarden die op een ijzer staan. Pepijn controleert ook de conditie van de voeten en zorgt dat het personeel ondersteund bij bijvoorbeeld de bestrijding van rotstraal.

Jade Klok is fysiotherapeut en heeft zich tevens gespecialiseerd in high power laser therapie, dry needling en medical taping.  Jade komt iedere eerste donderdag van de maand behandelen op het Hippisch Centrum Hoeksche Waard, u kunt gebruik maken van deze service via info@hchw.nl.

1 keer per jaar en soms 2 keer per jaar moeten alle paarden naar de tandarts. HCHW organiseert dit niet alleen voor de manegepaarden maar ook de pensionklanten kunnen zich hiervoor aanmelden. De kiezen van een paard bewegen over elkaar heen, hierdoor kunnen haken ontstaan. Het is belangrijk dat het gebit van een paard minimaal 1 keer per jaar bekeken word door een paardentandart.

Vitafloor is een veilig en gebruikersvriendelijk computergestuurd vibratiesysteem, wat de bloeddoorstroming helpt te verbeteren en tegelijkertijd als trainings- en massagemethode dient. Dit leidt tot een duidelijke verbeterde bloedsomloop, niet alleen in de benen, maar door het hele lichaam, inclusief interne organen.

Dierenspeciaalzaak KOKO wast iedere maand de dekjes van de manegepaarden. Tevens hebben ze alles op het gebied van paardensport zoals kleding, supplementen en harnachement of laarzen. Ook voor uw andere huisdieren bent u aan het juiste adres!

Jeff Heijstek is Grand-Prix ruiter en trainer van vele succesvolle dressuurruiters en amazones, die op allerlei verschillende niveaus rijden. Daarnaast is hij ook jurylid tot Grand-Prix niveau, coach 5 en geeft hij jury opleidingen voor de KNHS.

Ruitervoorkeuren en Joker zijn een specialisme van Suzanne Heemskerk. Zij heeft zich gespecialiseerd in de houding en zit van de ruiter.

Imadia fotografie heeft door de jaren heen prachtige foto’s geschoten op en om het HCHW. Zij is bekend van vele prachtige foto’s, spotlight sessies die zij in het winterseizoen organiseert maar nu ook van de prachtige foto’s op de pensioenpaarden kalender.

Demmo fotografie organiseert meerder acties ten behoeve van het paardenpensioenfonds. Zij fotografeert het liefste honden en paarden.

Tim Coomans heeft een handelstal en fokkerij met hoogwaardige sportpaarden.

Bij Frysk-Andaluz kunt u de terecht voor de mooiste friezen en de meest sprookjesachtige PRE’s.

Vaak voel je je machteloos wanneer je paard een blessure heeft. Wat zou het fijn zijn als je je paard extra zou kunnen ondersteunen. Ontdek hier hoe onze verschillende therapievormen bij de meeste problemen kunnen helpen en het herstel kunnen versnellen.

Gespecialiseerd in magneetveldtherapie, lasertherapie en transpirator therapie.

Borduurcentrum Hoeksche Waard Borduurt alle bedrijfskleding, dekjes en dekens van het Hippisch Centrum Hoeksche Waard. Tevens doen zij een hoop voor onze stichting pensioenfonds HCHW zoals het bedrukken van kleding en mokken.

Stouten Fourage levert het stro voor in de stallen maar ook het voordroog kuil wat wij voeren. De paarden krijgen ma t/m vrij 3 keer ruwvoer en in het weekend 2 keer (3e keer is optioneel). Dit ruwvoer is getest en van hoge kwaliteit.

Het Hippisch Centrum voert Vente LS. Een nieuwe paardenbrok ontwikkeld voor een optimale vertering; een verbeterde vochthuishouding in de darmen, minder mest tijdens het rijden, meer tijd voor de opname van voedingsstoffen. Daarnaast voeren wij nog een musli, de Powermix Plus is een hoogwaardige mengeling van ontsloten granen met een vitaminekorrel toegevoegd.

Verhuurcentrum Binnenmaas is een professionele verhuurorganisatie in verhuur van divers equipment . De hoofdactiviteiten zijn verhuur van hoogwerkers, steigers en grond verzetmaterieel. Daarnaast beschikken we over een ruim verhuurpakket voor de bouw en industrie.

In Maasland staat onze groene school in een prachtige groene omgeving. Lentiz | MBO Maasland biedt verschillende mbo-opleidingen aan op het gebied van dierverzorging en paardensport en -houderij.

Equestrum is hét onafhankelijke aanspreekpunt voor de internationale paardensector met inzet voor zowel top- als breedtesport en een belangrijke focus op dierenwelzijn en-zorg.

Supervisie heeft het ontwerp gedaan van de pensioenpaarden kalender maar maken bijvoorbeeld ook gepersonaliseerd briefpapier, reclame- en informatieborden.

ManegePlan is hèt softwarepakket voor het inroosteren van lessen, het bijhouden van leskaarten en alle bijbehorende administratie binnen het manege- en pensionbedrijf.