Wedstrijden

Zodra je komt paardrijden bij Hippisch Centrum Hoeksche Waard word je automatisch lid van onze rijvereniging RV&PC Oud-Beijerland. Met het lidmaatschap kun je deelnemen aan zowel FNRS- als KNHS wedstrijden. Iedere maand organiseren wij wedstrijden voor alle niveaus.

FNRS

FNRS staat voor Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS. Het is een brancheorganisatie voor ondernemers in de paardenhouderij. Bij een FNRS-ruitersportcentrum kun je gegarandeerd veilig leren paardrijden.

Bij de FNRS hanteren ze strenge kwaliteit en veiligheidseisen voor de accommodatie, de paarden en pony’s en de instructeurs. De FNRS komt regelmatig controleren en geeft de manege dan het aantal sterren dat ze verdienen. Het Hippisch Centrum Hoeksche Waard heeft 4 sterren gekregen van FNRS en is dus erg veilig.

De ruiters van een FNRS-manege zijn verplicht lid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en ontvangen een ruiterpaspoort waarmee ze deel kunnen nemen aan opleidingen, wedstrijden en dergelijke die voornamelijk bedoeld zijn voor ruiters zonder eigen paard.

Klik hier alles wat je moet weten voordat je aan jouw eerste FNRS-wedstrijd begint!

 

 

KNHS

De KNHS is de officiële overkoepelende organisatie voor hippische recreatie-, wedstrijd- en topsport in verschillende disciplines. Ruiters moeten bij de KNHS aangesloten zijn om te kunnen deelnemen aan hippische wedstrijden die georganiseerd zijn door de federatie of door aangesloten verenigingen. Als je bij de FNRS genoeg punten hebt behaald mag je wedstrijden rijden bij de KNHS.

De KNHS wil ervoor zorgen dat iedere paardensporter op een mooie, gezonde en vooral veilige manier paardrijd. Hippisch Centrum Hoeksche Waard heeft van de FNRS 4 sterren gekregen en dat betekent ook dat de KNHS het daarmee eens is.  De manege is dus volgens de KNHS en de FNRS erg veilig en er word goed lesgegeven!