Lease

Altijd al een eigen paard of pony willen hebben? Maar mist u de financiële middelen, heeft u te weinig tijd of wilt u niet alle verantwoordelijkheid alleen dragen? Misschien is leasen de oplossing!

 

 

De spelregels

 Je bent geïnteresseerd in het leasen van een paard of pony?

Er zijn verschillende opties mogelijk. Je kunt 2 dagen per week, 3 dagen per week of fulltime leasen (4 en 5 dagen alleen op aanvraag). Bij iedere leasedag is een groepsles inbegrepen. Voor de ambitieuzere ruiter is het ook mogelijk om meerdere groepslessen in te wisselen voor priveles, dit kan alleen in overleg met de instructie.

Op de dagen dat je een paard/pony least, is hij de hele dag van jou. Je kunt er mee doen en laten wat je wilt en het paard of de pony wordt die dag niet ingezet in de manegelessen met andere ruiters. Ook het starten met een leasepaard of pony behoort tot de mogelijkheden, weliswaar alleen op eigen terrein.

Samengevat komt het er op neer dat je wel de lusten, maar niet de lasten hebt. Je kunt gewoon de spullen die bij het paard of de pony horen gebruiken. Wanneer er fulltime wordt geleast, zit er een zadelkast bij de prijs inbegrepen. Alle overige kosten zoals harnachement, hoefsmid, tandarts en dierenarts worden door ons betaald. 

Op het hele manege terrein is het dragen van een veiligheidscap tijdens het rijden verplicht.

Hippisch Centrum Hoeksche waard is aangesloten bij de brancheorganisaties FNRS, de KNHS en de Stichting Veilige Paardensport.

Tarieven

  • 2 dagen per week € 240,- (incl. 2 groepslessen per week)
  • 3 dagen per week € 325,- (incl. 3 groepslessen per week)
  • Fulltime pony / 6 dagen per week € 550,- (incl. 6 groepslessen per week)
  • Fulltime paard / 6 dagen per week € 600,- (incl. 6 groepslessen per week)