Paardenpensioenfonds HCHW

Hoe is het begonnen

Wij, op het Hippisch Centrum Hoeksche Waard vinden het welzijn van onze paarden het aller belangrijkst. Hierin proberen wij ons al op verschillende manieren te onderscheiden in de verzorging en huisvesting van onze paarden en pony`s. Veel mensen zullen zich weleens afgevraagd hebben wat gebeurt er nou met een manegepaard die zijn werk niet meer kan doen doordat hij te oud geworden is of lichamelijk wat ouderdoms kwaaltjes heeft? Wij hebben daar sinds dit afgelopen jaar (2021) iets op gevonden. Wij hebben een stichting opgericht voor onze eerste pensionada’s Pim (geboren 1999, ex bereden politie) en Leentje (geboren 1986, M dressuur, overleden 29/07/2022).

Sinds oktober 2022 is ook onze Guus (Gilbert van de halve maan) met pensioen gegaan. Hij woont bij Jeske en heeft een lief vriendje genaamd Bart. Beide zijn al 30 jaar oud. (geboren 1992)

Vanaf 20 april 2023 is ook onze topper Tiara (Tavantair) met pensioen gegaan, deze topper heeft glorieus afscheid genomen tijdens de jaarlijkse Ome Janus Bokaal. Jaren lang heeft Tiara een groot aandeel gehad en het leren paardrijden van mensen! Tiara bedankt!! (geboren 2000, ZZL dressuur)

Lees hieronder wat wij allemaal gedaan en bedacht hebben om geld in te zamelen voor dit geweldige goede doel, en wat jij als paardenliefhebber daaraan bij kan dragen!

Paardenrusthuis van der Kruis

Dan vragen jullie je natuurlijk als eerste af waar gaan onze paarden en pony’s naar toe? Daar hebben wij een geweldige locatie voor gevonden bij de familie Van Der Kruis in paardenrusthuis van der Kruis. (Paardenrusthuis van der Kruis (hetpaardenrusthuis.nl)

Wij zijn medio 2021 begonnen met verschillende actie’s om geld in te zamelen voor onze toppers.

  • Statiegeld inzamelen
  • Verkoop van HCHW kleding
  • Pensioenkalender
  • Clinics en evenementen
  • Statiegeld inzamelen

Op de manege kun je al jouw plastic flessen en blikjes inleveren, naast de entree van de horeca staat een plastic inzamelbak. De flessen, flesjes en blikjes worden door “De Kantine” gesorteerd en in hele grote zakken gestopt. Het statiegeld wordt op de pensioenrekening gestort.

 

  • Pensioenpaardenkalender

Voor ieder jaar wordt er een kalender ontworpen. De kalender is op glossy papier gedrukt op A3 formaat. Alle manege en leasepaarden zijn te bewonderen door het hele jaar heen. De kalender is te bestellen via info@hchw.nl. De kosten voor deze mooie kalender zijn € 20,-

De prachtige foto’s voor de kalender zijn gemaakt door Diana Bloemendaal van Imadia fotografie. Het ontwerp is gemaakt door “Supervisie, reclame- & productiebureau”.

  • Verkoop van HCHW kleding

In onze horeca staat een kledingrek met de eerste serie HCHW jassen en vesten. Er zijn volwassen en kindermaten, beide zijn er in de kleuren donkerblauw en zwart. Ze zijn voorlopig nog te bestellen, vraag voor meer informatie het personeel!

De vesten en jassen worden bedrukt door “Borduurcentrum Hoeksche Waard” 

Alle kleine beetjes helpen dus wil je een keer wat extra doen voor onze waardevolle manegepaarden, zij hebben hun eigen bankrekening!

Tenaamstelling : Stichting paardenpensioenfonds HCHW

Rekeningnummer : NL77 RABO 0373 3945 43

Alvast super bedankt namens al onze pensionada’s!